Ankara Anlaşması Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?






Bilindiği üzere 2014 Nisan ayına kadar, İngiltere vize başvurularını aracı kurum olan WorldBridge kabul etmekteydi. Ancak bu tarihten sonra, vize işlemlerinin takip ederek, konsolosluklarla başvuru sahipleri arasında bir köprü vazifesini üstlenecek kurum Teleperformance olarak belirlenmiştir.

Yoğun olarak başvuru kabul edildiğinden dolayı, düzeni sağlamak ve uzun bekleme sürelerine sebep olmamak için, tüm başvurular direkt olarak internet üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapabilmek için iki adet internet sitesi kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi başvuru formunu doldurmak üzere girilecek olan ve İngiltere’ye ait https://www.gov.uk/apply-uk-visa sitesi ve diğeri de tüm vize başvurusunun takip edilebileceği, daha sonra evrakların teslim edilerek, biometrik bilgilerin alınacağı kuruluş olan Teleperformance’a ait https://uk.tlscontact.com/tr/splash.php adresidir.

Randevu alındıktan sonra seçilen gün ve saatte, TLS Contact adresinde 15 dakika önceden bulunulması yeterli olacaktır. Başvuru merkezine kabuller belirli dakikalar arasına göre ve sırayla yapılmaktadır. Yaşanılan tecrübelere göre, genellikle başvuru merkezi çalışanları işlerine hakimdir ve düzeni sağlayarak randevuları yürütmektedir. Herhangi bir sorunuz ve aklınıza takılan bir konu varsa, bir görevliye danışmaktan çekinmenize kesinlikle gerek yoktur.

İstanbul‘daki vize başvuru merkezi adresi:

Profilo AVM
Cemal Sahir Cad.
Kat 4 No.138/A
Mecidiyeköy

Ankara’daki vize başvuru merkezi adresi:

Sheraton Business Centre
Boğaz Sokak
Kavaklıdere
06700

İzmir‘deki vize başvuru merkezi adresi:

Aksoy Plaza
Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:152
Alsancak, 35220

Adana’daki vize başvuru merkezi adresi:

Adana Ticaret Odası
Abidinpaşa Caddesi No: 52
Seyhan

Antalya’daki vize başvuru merkezi adresi:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
Göksu Mahallesi
Gazi Bulvarı, No 531

Gaziantep’teki vize başvuru merkezi adresi:

Muammer Aksoy bulvarı

Hüseyin İncioğlu Cad.
No.34/B
Şehitkamil

Bursa‘daki vize başvuru merkezi adresi:

Sheraton Bursa Hotel
Odunluk Mahallesi
Akpınar Caddesi
Nilüfer, 16110

Başvuru Sonrası Neler Olacak?


Doldurduğunuz başvuru formu ve ek olarak topladığınız tüm belgelerinizle birlikte, yukarıda belirtilen adrese gidip, randevunuz sırasında başarıyla başvurunuzu tamamladınız. Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Başvurunuzu kabul eden başvuru merkezi tüm belgelerinizin kontrol için İngiltere konsolosluğu ile koordine bir şekilde çalışarak başvurunuz incelenmeye başlayacak. Yaşanan tecrübelere göre, başvuru yapıldıktan sonra konsolosluktan veya TLS Contact kurumundan telefon alma ihtimaliniz bulunmaktadır. Bu arama başvurunuzla ilgili herhangi bir eksiklik, ek bilgi talebi veya mülakata çağrılma gibi konular için yapılabilmektedir.  Mülakat hakkında tüm bilgileri ele aldığımız ve size çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Başvuru sırasında iletişim için verdiğiniz e-posta adresinize süreçle ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca TLS Contact internet sitesine giriş yaptıktan sonra da başvuru sürecinizi takip edebilirsiniz.

TLS Contact takip ekranı şu şekilde olacaktır:

Sırasıyla Başvuru Gönderildi, Karar İçin Transfer Edildi, UK Visas And Immigration Tarafından Alındı, Karar Verildi, Teslimata Hazır, Pasaport Alındı şeklindedir. Gördüğünüz üzere süreçte ilerleme kaydedildiği zaman, süreç başlığı yanında yeşil tik görülebilmektedir. Ayrıca başvurunuz tamamlandıktan sonra TLS Contact, cep telefonunuza bir SMS de göndermektedir. Başvurunuz tamamlanıp pasaportunuzu teslim aldıktan sonra, mutlaka bu yazımızda dikkat çektiğimiz noktaları kontrol ediniz.





Sevebilirsin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...