İngilizce Öğrenmek İçin Dil Okulu Nereden ve Nasıl Bulurum?






Dil okulu bulmak ciddi bir iştir. Zaten dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgi yazımızı okuduğunuzu düşünüyoruz. Oldu da atladıysanız eğer buradan ulaşıp okuyabilirsiniz. Onun için sıra geliyor okulu bulmaya. Yine temel yardımcımız birçok konuda olduğu gibi internet.

“İngiltere’deki dil okulları” diye bir Google aratması yaparsanız eğer karşınıza reklamlar da dahil binlerce sonuç çıkacaktır. Bunların içinde doğru olanı bulmak bir hayli zor. Hangi okul iyidir, hangi okul değildir bir bakışta anlamak kabul edelim ki zor. Zaten buraya gelme sebebiniz de sanırım bundan kaynaklanıyor. Bize gelerek en doğrusunu yaptığınızı düşünüyoruz. En azından seçeneklerinizi incelerken eleme yapmanız kolaylaşır. Biz size x kursuna gidin demiyoruz zaten, söz hakkı her zaman sizde.

Okul araştırmasına geçmeden önce yapmanız gereken ilk şey, seçenekleri de azaltmak adına bu işe ne kadar zaman harcamak istediğinize karar vermek olacak. Çünkü dil kursları 2 haftadan başlayıp 1 yıla kadar sürebilir. Sonuç olarak para ödeyerek bir hizmet alıyorsunuz ve para ödedikçe devamlılığı sağlanacaktır.

Olur da önce bir fiyatları göreyim ona göre bütçem yettiği kadar alayım diyorsanız kendi bütçenizi önceden belirlemekte fayda var. Bütçenizi hesaplarken de gideceğiniz dil kursunun konaklama, yemek gibi ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına da göz atmakta fayda var. Konaklama işi de dahilse eğer İngiltere’de dışarı çıkıp gezmek isteyeceksiniz. Edineceğiniz yeni arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirmek isteyeceksiniz. Bunun gibi unsurları da göz ardı etmeden yani ekstra harcamalarınızı da aklınızda tutarak bir bütçe oluşturun.

Yazının başında belirttiğimiz diğer yazıyı da okuyup dikkat etmeniz gereken noktaları da öğrenince sıra geliyor dil kursu avına. Buna av diyoruz çünkü fiyatlar kursun doluluk oranına göre değişkenlik gösterebiliyor. Bir de kendinize göre en iyisini kontenjanı dolmadan yakalamanız gerekiyor değil mi?

Languagecourse.net



www.languagecourse.net/schools–england-uk.php3




Languagecourse.net dil okullarını bulmak adına size yardımcı olmak için kurulmuş bir site. Dil kursu arama motoru bile diyebiliriz. Arama seçenekleri arasında gitmek istediğiniz süre, tarih gibi seçeneklerin yanı sıra öğrenmek istediğiniz İngilizce türü, yani iş alanınızı seçip o alanda kullanılan terimlerin ve kalıpların da öğretildiği bir kursa gidebiliyorsunuz. Konaklama şeklinizi de kendiniz seçebiliyorsunuz. Otel, yurt, daire, paylaşımlı ev, öğretmen evi gibi seçenekler bulunuyor. Tercihlerinizi belirledikten sonra İngiltere’de bulunan 70 dil okulundan size uygun olanlarını yine sizin belirlediğiniz sıralamayla size sunuyor.

English UK



www.englishuk.com/tr/gelismis-bulucu




Dil okulu bulma alanında asıl söz sahibi English UK’dir. Çünkü dil okulları British Council tarafından denetlenmekte ve akreditasyon almaktadır. Dil okulları denetleyen bir başka kurum ise English UK’dir. Bu sebepten dolayı English UK bu konudaki en büyük söz sahibidir.

İnternet sitelerinin Türkçe desteğinin bulunması da hiç İngilizce bilmeyen kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlamakta. Gelişmiş bulucu isimli arama bölümüne geldiğiniz zaman bir dil okulunda tercih edeceğiniz tüm ayrıntıları seçip arama yapabiliyorsunuz. Yani fiziksel engelliler için ulaşım olanaklarına kadar dikkat edip, kurs bulabiliyorsunuz.

Dilokulubul.com


İngilizler yapar da Türkiye’den İngiltere’ye dil öğrenmek için gitmek isteyen bu kadar insan varken biz boş durur muyuz? İngiltere İçişleri Bakanlığından profesyonel vize danışmanlık yetkisi alan ilk ve tek Türk yurt dışı eğitim firması Icep World’dur. Bu yetki ile, Türkiye’deki Icep World şubelerine başvuran öğrencilere, ücretsiz profesyonel vize danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Icep World sizlere en iyi hizmeti vermek adına kendi dil okulu arama motorlarını oluşturmuştur. Arama kriterlerinizi belirleyip, size uygun okulu bulduktan sonra Icep World aracılığıyla okula kaydolabilir, vize işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Tabii ki dil okulu bulmak için tüm siteler bunlar değil, hepsini yazmaya kalksaydık sayfalar sürerdi. Kullanım kolaylığı açısından İngiltere’deki bütün dil okullarının bağlı olduğu English UK ve bütün işlerinizi Türkçe kullanarak Türkiye içerisinde halledebileceğiniz Icep World sizlere sunduğumuz birer örnek. Eğer ki çevrenizde daha önceden İngiltere’de dil kursuna gidip memnun kalan birileri varsa onlardan bu konuda yardım isteyebilirsiniz. Ya da internette arama yaparken denk geldiğiniz dil okulları hakkında forumlardan bilgi edinip kendi kriterlerinize göre değerlendirebilirsiniz. Umarız ki bu yazımızla da sizlere kafanızdaki soru işaretlerine cevap olmak adına yardımcı olabildik.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...