Ankara Anlaşması Vizesi Nedir?

Ankara Anlaşması Vizesi aslında İngiltere’nin Türk Vatandaşları’na özgü bir vizesinin bir başka söylenişidir. Her ne kadar resmiyette bu vizenin ismi Türk İşinsanı Vizesi olarak geçse de genel bilinen adı Ankara Anlaşması Vizesidir. Bu vize ile İngiltere’ye gidip kendi işinizi kurabilir ve ilk yılın sonunda 3 yıl vize uzatması alabilirsiniz.

İlk yıl ve sonraki 3 yıl İngiltere’de iş yapıp, orda yaşarsanız 4.yılın sonunda süresiz oturma iznine başvurma hakkınız dopar. Bu başvurudan sonra, 1 yıl daha İngiltere’de işinize ve yaşamaya devam ederseniz 5 yılın sonunda İngiltere Vatandaşlığı’na başvurma hakkınız doğar.

İngiltere İş İnsanı Vizesi İngiltere Vize Ofisi yani İngilizcesi ile UK Home Office nezdinde İngilizce olarak Turkish Businessperson Visa olarak geçer.

Sevebilirsin...


Yurda Kesin Dönüş Öncesi Neler Yapılmalı?


Bu vize Türkiye Cumhuriyeti vatandalı işinsanları için çok iyi bir fırsat sunar zira İngiltere’ye bu vize dışında işinsanı olarak gitmek için hatırı sayılır miktarda sermayeye sahip olmak ve birçok diğer şartı yerine getirmek gerekir. Fakat burda anlatmakta olduğumuz Ankara Anlaşması Vizesi için hem sermaye hem de şartlar diğer işinsanı vizeleri gibi değildir. Bu vizenin tüm detaylarını İngiltere İş İnsanı Vizesi Nedir ve Ankara Anlaşması Nedir başlıklı yazılarımızda detaylıca anlattık. Tüm detayları o yazılarımızda bulabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde İngiltere’de şirket kurma, yaşam masrafları, kalacak yer, Ankara Anlaşması başvurusu, İngiltere’ye gidince ilk yapılacak işler gibi ve daha birçok konuda size rehber olacak bilgiler içeren yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...