İngiltere’de Gece Hayatı

İngiltere’de Gece Hayatı





Sitemizden sizlere dev bir hizmet daha; İngiltere’de gece hayatı. Ülke soğuk, insanlar desen zaten biraz acayip, samimiler mi değiller mi anlaşılmıyor, bu insanlar böyle bir ortamda eğlenebilirler mi diye feryatta bulunan okurlarımız olabilir. “Rave” adı verilen partileme kültürünün doğduğu yer İngiltere’dir. Gece hayatı denilince insanların aklına İbiza, Amsterdam gibi yerler gelebilir ama her yıl gazeteler olsun, dergiler olsun, internet siteleri olsun en iyi gece hayatıyla ilgili bir içerik oluşturduklarında İngiltere’yi kesinlikle es geçmezler.

İngiltere’deki pub’lar




Üstteki görselde İngiltere’de bulunan pub’lar harita üzerinde işaretlenince ortaya çıkan görseldir. Yani gideceğiniz kasabalarda bile bir pub bulmanız mümkün. Hattan birden fazla… İngiltere’de gece hayatı 2 türlüdür. Pub adı verilen barlar genellikle gece 12’ye kadar açıktır ve pek bir eğlencesi yoktur. Sadece gidip bir şeyler içersiniz ya da bir şeyler yersiniz. Oturup sohbet etmek, sosyalleşmek için güzel yerlerdir. Asıl eğlence saat 12’den sonra gece kulüplerinde başlar ve sabaha kadar devam eder.

Gece kulüpleri önünde her zaman kuyruk olur ve bunun 2 başlıca sebebi vardır. Bunlardan ilki içeri çok doluymuş, mekan popülermiş hissini müşterilerde uyandırmak ve daha çok müşteri çekmek içindir. Ancak çoğu mekan hep dolu olduğu için pek de yalan boyutu olmuyor. Diğer bir sebepse içerisi gerçekten dolu olduğundan içerideki insanların mekandan ayrılmasıyla yenilerinin girmesinin mümkün olmasıdır.

Gece kulübü kuyruğu




Ancak sırada beklemeniz, içeriye kesin olarak girebileceğiniz anlamına gelmiyor. Kapıda face&clothes yani yüz ve kıyafet kontrolü yapılmaktadır. Özet geçmek gerekirse güvenlikler tipinizi beğenmezse içeriye giremezsiniz. Ama şık giyinip, kişisel bakımınıza özen gösteriyorsanız rahatlıkla içeriye girebilirsiniz. Bir başka içeri alınmama sebebi ise damsız girilememesi. Böyle durumlarda sırada bekleyen kız arkadaş gruplarından rica edebilir, güvenliği sorunsuz bir şekilde geçebilirsiniz. İngiliz kadınları ve erkekleri hakkında olan yazımıza bir göz atabilir ve bu ricanızı nasıl yapmanız konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.

İngiltere’de her şey gibi gece hayatı da pahalıdır. O yüzden gece kulübüne gidecekseniz yeteri kadar paranız olduğundan emin olun. Pub’lar club’lara oranla daha ucuzdur ancak gümbür gümbür müzik eşliğinde sabahlara kadar dans edip iş hayatınızın tüm stresini atamazsınız. Böyle bir işe kalkışıyorsanız eğer cebinizde biraz paranız olacak, ne de olsa “gece hayatı”.

Biraz da İngiltere’deki şehirlere göre gece kulüplerine göz atalım.

Londra


Londra gece hayatı pahalı olmasıyla ünlüdür, bunu bilmeyenimiz de yoktur sanırım. Şehirde 3000’den fazla içki içebileceğiniz mekan bulunmaktadır ve adeta hepsi de pahalı olmak konusunda birbiriyle yarışır niteliktedir. Gece kulüplerinin bir kısmı eski fabrika binalarına ya da demiryolu kemerlerine yapılmıştır. Bunun başlıca sebebi otantik ve yüksek seste müzik olduğu için yaşam alanlarından uzak olmak içindir. Londra’nın başlıca ünlü kulüplerinin bulunduğu semtler ; Soho, Brixton, Camden, Brick Lane’dir. Londra’daki en ünlü ve sosyetik mekanların bulunduğu bölgelerdir. Bu ünlü mekanlara örnek verecek olursak Fabric, Ministry of Sound, Pacha gibi kulüplerde ünlü dj’ler sahne almakta ve sürekli olarak bir parti havası yaşanmaktadır. Eğer canlı müzik ile eğlenmek isterseniz KOKO sizin için daha iyi bir tercih olabilir. Tabii ki KOKO’da sadece canlı müzik yok orada da çeşitli dj’ler sahne almaktadır.

Brighton


Şehrin adı İngiliz aksanıyla telaffuz edilirse sanatsal çağrışımlar yaratabilir. Şehrin ruhu resmen adına yansımış. Şehirde gece hayatına bir kez katılırsanız gerçek anlamda parti yapmak neymiş anlayabilirsiniz. Brighton'da Gece hayatı bu kadar renkli olunca bir takım güvenlik önlemlerinin de alınması gerekiyor haliyle. Buradaki güvenlik görevlileri de partileri kadar ünlüdür. O yüzden kimliğinizin falan tam, kıyafetinizin düzgün olduğundan emin olun. Başlıca ünlü mekanları ise;  Coalition, Digital, Lola Lo’dur.

Manchester


Manchester sadece futbol takımıyla ünlü değildir. Ünlü şarap evlerinden jazz barlarına ve gece kulüplerine kadar gece hayatında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir şehir. Manchester’da gece hayatı eylül ayından itibaren Warehouse Project adındaki mekanda parti programı yapılır ve yeni yıla kadar devam eder. Eğer ki o dönemlerde Warehouse Project’i göremeyecekseniz üzülmeyin, şehirdeki tüm parti orada olmuyor. Chemical Brothers’ı seviyorsanız eğer başlangıç noktaları olan Joshua Brookes’a gitmek isteyebilirsiniz. Ya da şehir merkezinde bulunan Fifth Avenue’ya gidip diğer mekanlara oranla daha uygun fiyata eğlenebilirsiniz.

https://ingiltererehberi.net/11-maddede-danisman-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler/

Liverpool, Bristol, Leeds, Cardiff ve nicesi bu listeye ekleyebileceğimiz şehirler. Ancak İngiltere’deki tüm gece hayatını bir yazıya sığdırmak pek mümkün olan bir şey değil. Özellikle alkolün verdiği özgüvenle birlikte insanlar gece kulüplerinde çılgınca eğlenirler. Fakat bunların içerisinde kontrolü kaybedip sokak köşelerinde sızanlar mı dersiniz, tatsızlık çıkaran mı dersiniz, üzerlerine içki dökülmüş olanlar… Bir dünya insanı bir arada görmek mümkündür gece hayatında. O yüzden her şeye hazırlıklı olun. Fakat siz onlara uymayın. Tabii ki dışarı çıkıp içip dans etmek, eğlenmek herkesin hakkı. Ama insan kendi sınırlarını bilmeyi öğrenmeli. Bilinçli bir şekilde eğlenmeyi bilen arkadaşlar edinip dışarı çıkarsanız eğer, İngiltere’deki gece hayatı, yaşamınıza renk katacak güçlü bir unsurdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...