İngiltere’de Kuaförler

Kadınların ilgisini çekecek şahane bir konu ile birlikteyiz. Aslında sadece kadınların değil, eşlerinin de ilgisini çekmeli. Çünkü aile bütçesini ciddi anlamda etkileyen bir etmen. Kuaförler Türkiye’de ucuz değilken İngiltere’de nasıl ucuz olsun ki? Hatta niye ucuz olsun? Çünkü ortada bir el emeği ve özel ilgi var. Zaman zaman sizlere saatlerini harcıyor bu zanaatkarlar. O yüzden ucuz olmasını beklememek lazım.

Ama biz yine bu konuda rahat duramadık ve bir çıkar yolu aradık. Sonuç ne mi, tabii ki bulduk. Çok çok ucuza, hatta bazen bedavaya kuaför işlerinizi halledebileceğiniz bazı yöntemler bulduk. Fakat şimdiden uyaralım, bu ucuz kullanım yöntemiyle Toni&Guy salonlarından hizmet alacağınızı düşünmemenizi isteriz. Markalaşmış ve çok rağbet alan ürünlerde ne yazık ki pek bir şey yapamıyoruz. Ama yine de alacağınız hizmetten memnun olacağınızı düşünüyoruz. Lafı fazla uzatmadan bu yöntemlerimiz nelermiş bakalım.

Mobil Kuaförler


Artık devir değişti, her şeyi ayağınıza internet sayesinde getirebiliyorsunuz. Market alışverişi, banka işlemi, avukat falan derken neden kuaför de ayağınıza kadar gelmesin ki? Belirli bir yeri olmadığı için kira, fatura gibi masrafları olmadan iş yaptıklarından ötürü fiyatları da normal kuaförlere göre daha ucuza hizmet veriyorlar. Üstelik saç kesimi boya gibi etrafı kirletebilecek işlerden sonra ellerinden geldiğince temizliğe yardımcı oluyorlar.

Yakınınızda bulunan mobil kuaförleri bulmak için Gumtree gibi siteleri kullanabilir ya da tanıdıklarınızdan referans alıp ulaşabilirsiniz. Ama devir teknoloji devri. Böylesine önemli bir ihtiyaç için size hizmet sunacak insanlar hazır beklerken bu insanları bir araya toplayacak bir güç de olması lazım değil mi? Çünkü sürekli olarak bir yerlerden aramaya doğal olarak üşenebilirsiniz. Merak etmeyin bunun için de bir cep telefonu uygulaması var. Yani cep telefonunuzdan sadece posta kodunuzu girip bulunduğunuz bölgede hizmet veren tüm mobil kuaförler bir tık uzağınızda. Bu uygulama ile mobil kuaförlere ulaşabilip kuaför işlerinizi halledebilirsiniz. Üstelik kadın, erkek, çocuk hiç fark etmez. Herkese yönelik hizmeti kolayca bulabilirsiniz.

Ek olarak hizmet aldığınız kişiye puan verip yorumda bulunabilirsiniz. Bu sayede sizden sonra o kişiyi kullanacak olan kişilere de referans sağlamış olursunuz. Aynı şekilde siz de diğer insanların yorumlarına göre istediğiniz kuaförü seçebilirsiniz.

Stajyerler


İngiltere’de bazı kuaförler kalfalara işleri öğretmek amacıyla yardımcı olurlar. Tam anlamıyla profesyonel olmadıkları için de fiyatları daha uygun olur. Hatta çok bu işte çok yenilerse bedava bile olabilir. Ancak okuduğunuz zaman biraz gerilmiş olsanız da aslında o kadar korkulacak bir şey yok. Çünkü asıl kuaförler stajyerlerin başlarında bekleyip işi nasıl yapması gerektiğini söylüyor. Siz de maddi tasarruf sağlarken aslında gençlere büyük ölçüde yardımcı olmuş oluyorsunuz. Önemli bir davete katılmayacaksanız ya da boyama gibi ince işçilik gerektirmeyen bir ihtiyacınızı yani rutin işlerinizi halletmeyi düşünüyorsanız, yararlanabileceğiniz bir imkan.

Etnik Kuaförler


Bizim için Berlin neyse Polonya halkı için de Londra tam olarak o. Bir nevi gurbet olarak görülüyor ve Londra’da çalışan çok sayıda Polonya vatandaşı ile karşılaşmanız mümkün. Durum böyle olunca kuaförlük mesleği ile uğraşan insanlar da haliyle burada mesleklerini sürdürüyorlar. Ayrıca uzak doğudan gelen Asyalıların sayısı da bir hayli fazla. İngiltere’ye gelip çalışma amaçları para biriktirmek olan bu insanlar haliyle yurttaşlarına da bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorlar. O yüzden İngiltere’nin yerlileri ile kıyaslandığı zaman daha ucuz fiyatlara çalıştıklarına şahit oluyoruz. Bu açıdan İngiliz olmayan kuaför salonlarında daha uygun fiyata kuaför işlerinizi halletmeniz mümkün.

Okumalısın;



Düzenli olarak ihtiyaç duyulan ve el emeği gerektiren kuaför işlerinde ödemeniz gereken miktarlar çok uçuk olabiliyor. Fakat yeni yerleştiğimiz bir yerde, yeni bir düzen kurarken para gerçekten çok önemli bir rol oynar. O yüzden ayağımızı yorganımıza göre uzatmak gerekir. Yine kendi ihtiyaçlarımızı önceden belirlersek çeşitli alternatif yollarla bir çıkar yolu bulabileceğimizi görmüş olduk. Yani ayağımızı yorganımıza göre uzatmış olduk. Bu alternatif yollar alacağınız hizmetin kötü olduğu anlamına gelmez. Çünkü siz nasıl yüksek ücretler ödemekten kaçınmaya çalışıyorsanız, iş sahipleri de aynı şekilde yüksek meblağlarda vergi, kira vb. ödemek istemediğinden alternatif yollara başvurur. Çevrenizdekilerin de yardımıyla ufak bir araştırmayla her zaman aradığınızı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...