Ankara Anlaşması Vizesi ile Askerlik Tecili






Bilindiği üzere, askerlik yükümlülüğü olanların yurt dışında 3 yıl boyunca çalışarak belirlenen gün sayısını doldurduktan sonra, bedelli askerlik yapmaya hakları bulunmaktadır. Aynı şekilde Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye giden ve burada üç yıl boyunca çalışarak günlerini dolduranların da bedelli askerliğe başvuru yapabilmeleri mümkün olmaktadır.

Üç yıl boyunca İngiltere’de iş yaptıktan sonra, konsolosluğa başvurarak askerliğinizi, üçer yıl arayla yoklamaya tabi olacak şekilde 38 yaşına kadar erteleyebilirsiniz. 6000 euro olan dövizli askerlik miktarı, 2016’da TBMM’de alınan karar akabinde 1000 euroya indirilmiştir. Miktar indirildiğinden dolayı hem her 3 yılda bir yoklama ile uğraşmamak, hem de herhangi bir kanun değişikliğini tecrübe etmeden işlemleri halletmek için, genellikle yurt dışında üçüncü yılını dolduranlar ödemelerini yaparak, askerliklerini dövizli bir şekilde tamamlamaktadır.

Askerliğinizi yapmadıysanız, İngiltere’ye ilk gittikten sonra diğer tüm işlemlerinizi hallederek  konsolosluğa başvurmanız daha iyi olacaktır. Zira elinizde tüm belgeleriniz olacağı için, başvurunuz sırasında belge toplamakla uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Konsolosluğa gittikten sonra günlerinizin sayılabilmesi için bir işçi dosyası açılacak ve akabinde çalışma günleriniz, üçüncü yılın sonunda bu şekilde hesaplanacaktır.

Ankara Anlaşması ile İngiltere’de iş yapmaya başladıktan sonra, vize uzatma (extension) başvurularını da göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir, zira herhangi bir şekilde yırt dışında üç yıl çalışamaz iseniz, bedelli askerlik yasasından yararlanmanız mümkün olmayacaktır. Yani Ankara Anlaşması ile İngiltere’de 1 veya 2 yıl çalıştıktan sonra, yapacağınız uzatma (extension) başvurusunun kabul edilmemesi durumunda, yurt dışında üç yıl çalışmadığınız için bedelli askerlik hakkınız bulunmayacaktır. Bu nedenle uzatma işlemleriniz için yapacağınız başvurunun kuvvetli olması, bedelli askerlik hakkını kazanabilmeniz için de önem arz etmektedir.

Askerlik tecili ve talep edilen belgelerle ilgili güncel bilgiye, Londra Başkonsolosluğu’na ait bu sayfadan ulaşabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...