Ankara Anlaşması Vizesi İçin Ne Kadar İngilizce Bilmeliyim?






İngilizce bir dünya dili ve öğrenmek artık neredeyse bir mecburiyet.




Büyüklerimiz anlatır, özellikle 1950’den sonra doğan jenerasyonların ortaokul, lise ve üniversite yıllarında yoğun olarak Fransızca eğitimi aldığı bilinmektedir. 1970’li yılların sonuna kadar eğitim gören büyüklerimiz, zamanında Fransızca dilinin rağbet görmesi nedeniyle, eğitimlerini bu dil üzerinde yoğunlaştırmıştır. Günümüzde ise, tabiri caiz ise dünyaya hükmeden ortak bir dil bulunmaktadır. Bu da herkesin bildiği üzere İngilizce dilidir.

Hangi ülkeden gelinirse gelinsin, dilleri ortak olmayan bir ülkede bulunulduğunda, ortak anlaşma dili olarak İngilizce kullanılmaktadır. Bu bilgi elbette coğrafyaya göre farklılık göstermektedir.

İdeal olarak, bulunulan ülkede konuşulan dilin en iyi seviyede bilinmesi, yaşanacak tüm tecrübeyi mümkün olduğu kadar anlaşılır kılacaktır. Dilin bilinmemesi birçok olayı, yazıyı, konuşmayı ve bunlarla sınırlı olmayan diğer tüm iletişim unsurlarının anlaşılamamasına yol açacaktır.

Ankara Anlaşması için bireylerin dil seviyesini ölçen ve standartları belirleyen The Common European Framework of Reference for Languages, kısaca CEFRL kapsamında, İngilizce seviyesinin B – Independent User seviyesinde olması gerekmektedir. Yani orta seviyede İngilizce konuşulması ve temel konuların diyalog yapabilecek şekilde anlaşılabilmesi yeterli olmaktadır. Ancak yaşanılan tecrübelere paralel olarak, bazı durumlarda İngilizce seviyesinin yetersizliği, başvuru ret nedenleri arasına eklenmektedir.

Başvuru akabinde mülakata çağrılması durumunda, bir çevirmen yardımıyla vize memurunun sorularına Türkçe cevap verebileceğinizi, mülakat hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattığımız yazımızda da belirtmiştik. Bu kapsamda, mülakat sırasında İngilizce konuşulması şart olmamakla birlikte, genel olarak orta düzey bir İngilizce seviyesi beklenmektedir. Zira yaşamayı planladığınız ülkenin dili konusunda hiçbir eğitiminiz bulunmuyorsa iş yapmak bir yana dursun, hayatınızı sürdürebilmeniz için kurmanız gereken temel iletişimi bile sağlayamayacağınız gerçeği büyük bir problem oluşturacaktır.

https://ingiltererehberi.net/ingilterede-gece-hayati/

Onun için, eğer İngilizce seviyeniz temel iletişim kuracak düzeyde ve en azından orta ya da orta seviyeye yakın değilse, İngilizce eğitimi almalı ve İngilizce’nizi geliştirmelisiniz. Bu amaca yönelik kurslara gidebilir, uzaktan eğitim setleri ile çalışabilir ve eşsiz bilgi ve imkanlar sunan internet ve İngilizce öğreten internet sitelerinden yararlanabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...