İngiltere’deki Türk Temsilcilikleri

İngiltere’ye gittiğiniz zaman Türkiye ile bağlantılı olan tüm resmi işlerinizi halletmeniz için kullanabileceğiniz adresler bellidir. Eğer ki ülkede başınız sıkışırsa yani bir sorun yaşarsanız da gitmeniz gereken yer doğal olarak Türkiye temsilcilikleridir.

İngiltere’de yalnızca Londra’da Türk temsilciliği bulunmaktadır. Toplamda 2 adet temsilcilik bulunmaktadır. Bunlardan biri başkonsolosluk diğeri de büyükelçiliktir.

Büyükelçi ve Konsolos Farkı Nedir?


Büyükelçi, nezdinde görevli bulunduğu ve akredite edildiği ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti temsil eder. Büyükelçi, görev yaptığı ülkede büyükelçiliğe bağlı tüm birimlerin amiridir. Arasındaki ilişkileri güçlü çoğu ülkenin başka bir ülkede sadece, o da başkentlerinde olmak üzere, bir tane büyükelçiliği olur. Misal Türkiye’dekilerin hepsi Ankara’dadır.

Birinci sınıf başkonsolos veya başkonsolos, başkonsoloslukların en üst amiridir. Meslek memurlarının yanı sıra konsolosluk ve ihtisas memurları da başkonsolos olarak atanabilir. Vize vb. hizmetleri büyükelçilikler içindeki konsolosluk bölümü verir. Örneğin Abd Ankara Büyükelçiliğinden aldığınızı sandığınız vize; konsolosluk bölümünden verilmektedir. Büyükelçilik girişi ve binası bizlere açık değildir zira. Konsolosluklar arasında en yetkilisi olduğu için ve başında büyükelçi değil de başkonsolos olduğu için adı üzerinde başkonsolosluktur.

Sevebilirsin...



Elçilikler Nerede?


Londra Büyükelçiliği


43 Belgrave Square London SW1X 8PA
Tel: 00 44 20 7393 0202 Fax: 00 44 20 7393 0066

E-mail: embassy.london@mfa.gov.tr


Web: londra.be.mfa.gov.tr

Londra Başkonsolosluğu


Rutland Lodge, Rutland Gardens Knightsbridge London SW7 1BW
Tel: 00 44 20 7591 6900 Fax: 00 44 20 7591 6911
E-mail: consulate.london@mfa.gov.tr
Web: www.turkishconsulate.org.uk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...