Ankara Anlaşmasına Başvurdum, Ne Zaman Cevap Gelir?






İngiltere Konsolosluğu başvuru süreçlerini ülkelere ve illere göre ayırmıştır.

Bu kapsamda standart bilgiye https://visa-processingtimes.homeoffice.gov.uk adresindeki araçtan yararlanarak, başvuru yaptığınız şehre göre işlem sürelerini ve ne kadar sürede başvuruların yüzde kaçının cevaplandığını öğrenebilirsiniz.

Bunun dışında, yaşanan tecrübelere göre başvurusu 2 hafta içinde sonuçlanan kişilere rastlandığı gibi, 90 günden fazla bekleyen kişilere de rastlanmıştır.

Türkiye’den yapılan başvurular 12-15 iş gününde, yani 2-3 haftada sonuçlanmaktadır. İngiltere’den yapılan başvurular ise 4 ila 6 ay sürebilmektedir. Ankara Anlaşması başvurularında genelde mülakat herkese uygulanan bir durum değildir. Eğer iş planınız ve başvurunuz İngiltere Vize Ofisi’nin belirlediği kriterlere uygunsa direkt vize verilir. Fakat bazı durumlarda başvuru sahibinin mülakata çağrıldığı söz konusu olabilmektedir. Bu durumda 1 hafta içinde de mülakat randevusu ve mülakatın kendisi için harcanmakta ve Türkiye’den yapılan başvuru süresi 3-4 haftayı bulabilmektedir. Özetle; Türkiye’den yapılan başvurular eğer mülakat yoksa 2-3 haftada, varsa 3-4 haftada sonuçlanmaktadır.

Türkiye’den yapılan başvurular 2 haftada sonuçlanmakta. Fakat 3 iş günü içinde de cevap alırsanız şaşırmayın. Malum döviz yüksek olmasından dolayı başvuru sayısı fazla olmamasından dolayı bazen hızlı cevap gelebilmekte.


https://ingiltererehberi.net/ankara-anlasmasi-vizesi-icin-ne-kadar-ingilizce-bilmeliyim/


Ankara Anlaşması mülakatı ile ilgili detaylı bilgi için bu konudaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu süreler göz önüne alındığında Ankara Anlaşması Vizesi’ne Türkiye’den başvurmak daha avantajlıdır. Zira İngiltere’ye gidip orada kalma durumunda yaşam masrafları ve cebinizden çıkan diğer giderler olacaktır. Fakat Türkiye’den başvurursanız hem düzeninizi bozmayacak, hem de yaşam masraflarından tasarruf etmiş olacaksınız. Bir de hemen sonuç almak gibi bir artınız daha olacak.

Başvuru yaparken İngiltere’de resmi tatil olarak kabul edilen günlerin göz önünde bulundurulması, başvurunun cevap süresinde etkili olmaktadır. Zira yıl sonuna yakın bir zamanda yapılan bir başvuru Noel tatillerine denk geldiğinden dolayı, cevap süresi de buna paralel olarak uzayacaktır..

Sevebilirsin...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...