Ankara Anlaşması’na Başvurmadan Önce İngiltere’de Şirket Kurmalı Mıyım?

Henüz Ankara Anlaşması kapsamında yapacağınız başvurunun bile kabul edilip edilmeyeceği belli değilken, İngiltere’de internet üzerinden veya başka yollarla bir şirket kurmak bir gereklilik değildir. Ayrıca başvurunuz üzerinde de herhangi bir olumlu yanı bulunmamaktadır.

Yaşanan tecrübelere göre, bir başvuru öncesinde İngiltere’de açılıp, internet üzerinden kaydı yaptırılan şirket, başvurunun tek ret sebebi olmuştur. Vize memurunun bu şirketin neden açıldığı, daha başvuru bile yokken İngiltere’de neden bir şirketin bulunduğu gibi sorularla karşı karşıya kalınmış ve akabinde vize başvurusu şirket kurulumu başlıca neden olarak gösterilerek, birkaç ufak nedenle birlikte reddedilmiştir.

Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye gidecek kişilerin aslında sordukları genel soru, şirket açmanın uzun sürüp sürmeyeceği yönünde. Bu nedenle çoğu potansiyel veya mevcut başvuru sahibi, işlemleri önceden hallettikten sonra, İngiltere’ye gidip zaman kaybetmeden hazır şirketi kullanmak istemektedir. Ancak bu durum yukarıda da ilginize sunduğumuz üzere, yapılan başvurunun başlıca ret nedeni olabilmektedir.

Şirket kurulumu ile ilgili bilmeniz gereken tüm bilgiler bu yazımızda mevcuttur. Detaylı olarak incelersek, şirket kurulumu, Ankara Anlaşmasına ait diğer standart ve zorunlu işlemler kadar uzun sürmemektedir. Limited veya şahıs şirketi olarak yapacağınız şirket kurulumu, diğer işlemlere nazaran daha kısa sürmektedir ve İngiltere’ye ilk gittikten sonra kolay bir şekilde aradan çıkarabileceğiniz bir işlemdir. Bu nedenle önceden zaman harcayıp, şirketinizi kurup, kaydettirdikten sonra vereceğiniz başvurunun reddiyle karşılaşmamanız için, bu işleme hiç başlamamanız en sağlıklısı olacaktır.

Sevebilirsin...


Ayrıca İngiltere’ye gittikten sonra şirket kurulumu ile uğraşmak istemiyorsanız, bir muhasebeci ile anlaşabilir ve standart ücretlendirme kapsamında birkaç yüz sterline şirketinizin kurulumunu yaptırabilirsiniz. Bir muhasebeciyle anlaşmadan önce mutlaka pazar araştırması yaparak ücretlendirmeleri yine de kontrol ediniz. İngiltere’de alacağınız tüm hizmetler için, her yazımızda olduğu gibi, burada da uyarı yaparak gereğinden fazla ücret talep eden insanlara karşı temkinli olmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...