İngiltere’deki Elektrik Sistemindeki Farklılık ve Kullanmanız Gereken Adaptör






İngiltere’de farklı kurallar ve alışkanlıklar olduğunu biliyorduk. Trafiğin soldan akması bile zamanla alışılabilir bir şey ama elektrik tesisatı ve prizlerin de farklı olması şaşırtıcı olabilir. Ne de olsa ada ülkesi, dünyadan bağımsız sistemlerinin olması bir bakıma kaçınılmaz.

İngiltere’deki prizler de bizden farklılık gösterir. Bizde ve Avrupa ülkelerinde 2 dişli priz kullanılmakta. Ayrıca prizlere gelen akım miktarı da ülkeye göre değişmekte. Mesela bizim prizlerin çıkış gücü birçok Avrupa ülkesinden daha fazla. Yani biz biraz savurgan davranıyoruz enerji tüketimi konusunda. Prizler ve akımlar farklı olunca haliyle kendi adaptörünüzü gönül rahatlığıyla kullanamıyorsunuz. Zaten dişleri uymuyor en başta. Böyle bir sorunumuz olur da çözümü olmaz mı? Tabii ki de var. Mühendisler bizim adaptörlerimiz için bir dönüştürücü oluşturmuşlar.

Fotoğraftaki gibi bir dönüştürücü birçok elektronik mağazasında satılmakta. İngiltere’deki prizler de ortalama olarak 230v civarında bir çıkış gücüne sahiptirler. Bizde de ortalama buna yakındır. Yani sadece böyle bir aparat alarak laptop, traş aleti gibi elektronik eşyalarınızı kullanabilirsiniz. Daha düşük voltajlarda çalışan bir ürününüz varsa gittiğiniz yerdeki çalışanlardan yardım istemeyi unutmayın. Çünkü eşyanıza gelecek olan fazla elektrik akımı, aşırı ısınmaya yol açıp bozulmalara neden olabilir.

İngiltere’de prizler farklı olduğu için İngiltere’de satılan elektronik ürünlerin de bu prizlere uyumlu olması gerek değil mi? Yani İngiltere’de aldığınız herhangi bir elektronik eşyayı İngiltere dışında kullanmak isterseniz yine aynı sorunla karşılaşacağınız anlamına geliyor.

Türkiye’de de herhangi bir elektrikçiye gitseniz rahatlıkla bulabileceğiniz bir aparat. Ne yazık ki bunu almadan İngiltere’den Türkiye’ye getirdiğiniz elektronik eşyaları kullanamıyorsunuz. Cep telefonu tablet gibi ürünleri Usb bağlantısı sayesinde bilgisayardan ya da Usb adaptörleri ile kullanabilirsiniz ama Usb çıkışı olmayan ürünleri bu aparat olmadan kullanamazsınız.





Sevebilirsin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...