Ankara Anlaşması’na Başvuru Hangi Ülkeden Yapılmalı?

Bilindiği gibi Ankara Anlaşması kapsamında başvuru hem Türkiye’den, hem de İngiltere’den kabul edilmektedir.

İki başvuru arasında belirli farklılıklar mevcuttur. Bunlardan en önemlisi başvuru süresidir. Başvuru süreleri hakkında detaylı bilgiye buradaki sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den yapılan başvurular 12-15 iş gününde, İngiltere’den yapılan başvurular ise 4-6 ayda cevaplanmaktadır. Bu durumda, hangi ülkeden başvuru yapılması gerektiğine, başvuru yapan bireylerin karar vermesi daha doğru olacaktır.

Genellikle başvuru yapılacak ülke, insanların hayat şartlarına göre belirlenmektedir. Türkiye’den yapılan başvuruların cevaplanma süresi, İngiltere’den yapılan başvurulara nazaran çok daha kısa olması nedeniyle, başvuruyu takiben 6 ay boyunca İngiltere’de bulunulması ve yurt dışına çıkılmaması söz konusu olduğu durumlar dışında, tüm başvuru sahipleri genellikle Türkiye’yi tercih etmektedir.  İngiltere’den yapılan başvurularda, başvuruyu kabul eden Home Office kurumuna vereceğiniz pasaportun, 6 ay içinde iadesi beklenmektedir. Bu da yurt dışına çıkamayacağınız anlamına gelmektedir.

Bu bilgilere ek olarak, başvuruların reddedilme ihtimaline karşı, yeniden yapılacak başvuruların süreleri göz önünde bulundurulduğunda, İngiltere’den yapılan başvuru cevap süresi (180 gün), Türkiye’den yapılan 2 başvuru cevap süresine eşittir. Hatta Türkiye’deki konsolosluğun yoğun olmadığı dönemlerde, yapılan başvuruların 2 hafta içinde (14 gün) cevap aldığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, İngiltere’den yapılan başvuruların cevap süresi kapsamında aynı sürede Türkiye’den 12 kere başvuru yapılabileceği gerçeği doğmaktadır. Elbette bu durum her zaman böyle olacak anlamına gelmez fakat okuyucularımıza aşağı yukarı bir fikir vermesi açısından önemlidir, zira ortalama süreler bu şekildedir.

Bu konuyla ilgili diğer önemli bir nokta ise, başvuruların hangi ülkeden yapıldığına göre kabul edilebilirlik derecesinin değiştiği efsanesidir.  Yaşanan tüm tecrübeler, başvuruların direkt olarak en başta düzgün ve kuvvetli bir iş planıyla, sonrasında ise iş planına destek olarak sermaye, bireysel eğitim ve tecrübe ile alakalı olduğunu göstermektedir. Yani ret cevabı alan bir kişinin, başvuru ülkesini değiştirip tekrar aynı şekilde başvuru yapması sonucu etkilemeyeceği gibi, başvuruyu inceleyen vize memurunun da dikkatini çekecektir.

Sevebilirsin...


Danışmanların veya çevredeki kişilerin bu şekilde verecekleri tavsiyelere lütfen dikkat ediniz ve gerekli araştırmayı yapmadan başvuru ülkenizi değiştirmeye çalışmayınız. Zira bu tavsiyeye uyulduğu takdirde, İngiltere vizesi bulunmayan bir kişinin, turist vizesi alarak İngiltere’ye gitmesi söz konusu olabilmektedir. Akabinde başvuru yaparak 6 ay pasaport beklenmesi, turist vizesiyle çalışılamayacağı gerçeği ve sürekli maddi olarak zarar görülmesi gibi doğacak olumsuz sonuçlar, hangi açıdan bakılırsa bakılsın mantıklı değildir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...