İngiltere Turist Vizesine Sahipken Ankara Anlaşmasına Başvurmak






Ankara Anlaşması vizesine hangi ülkeden başvuru yapılması konusuna yazılarımızda değinmiştik. Bu konudaki detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Başvuru yaparken, özetle İngiltere’de bulunması gereken ve başvuru akabinde en az 6 ay boyunca İngiltere dışına çıkmayacak olanlar haricinde, herkesin Türkiye’den başvuru yapmasının çok daha iyi olacağını belirtmiştik.

Türkiye’de bulunanlar için, turizm amacı dışında alınan bir turist vizesi, genellikle Ankara Anlaşması’na başvuru yapmadan önce kişilerin İngiltere’de pazar araştırması yapıp, bazı temaslarda bulunması amacıyla alınmaktadır. Böylece İngiltere’ye giriş yapıldıktan sonra, yapılacak iş için detaylı olarak inceleme yapılması ve iş planının da bu incelemelere göre düzenlenmesi mümkün olmaktadır. Önceden turist vizesi alıp, bu şekilde bir hazırlık yaptıktan sonra, Ankara Anlaşmasına başvurulması herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Fakat bu başvurunun İngiltere’den yapılması, başvuru cevap süresinin uzunluğundan dolayı tavsiye edilmemektedir.

Türkiye’den herhangi bir İngiltere vizesi bulunmayan ve Ankara Anlaşması kapsamında vize başvurusu yapacak olan kişilerin, başvuru yaptıktan sonra pazar araştırması, inceleme veya başka herhangi bir nedenden dolayı  turist vizesine başvurması, her iki vize başvurusunun da reddi ile sonuçlanmaktadır. Bu nedenle Ankara Anlaşması’na başvuru yaptıktan sonra herhangi bir turist vizesi başvurusu yapılmaması gerekmektedir.

Sevebilirsin...



  1. Ankara Anlaşması Vizesinin Gizli İşçi Olma İhtimali İle Reddedilme Riski

  2. İngiltere’de Banka Hesabı Nasıl Açılır?

  3. Ankara Anlaşması Vizesi İçin Ne Kadar İngilizce Bilmeliyim?


İngiltere’de bulunanlar için, İngiltere’de kalmalarına imkan sağlayan gerek öğrenci vizesi, gerekse turist vizesi ile Ankara Anlaşması için başvuru yapılabilmektedir. Başvuru kapsamında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, İngiltere’den yapılan başvuruların yaklaşık 6 ay sürebilme olasılığıdır. Bu da Home Office tarafından alınan pasaportun, 6 ay geri iade edilmemesi anlamına gelmektedir. Özellikle öğrenci veya turist vizesiyle İngiltere’de bulunan ve Ankara Anlaşması vizesi için başvuru yapanların, 6 ay boyunca hayatlarını sürdürebilecek maddi güce ihtiyaçları bulunduğu gibi, ilgili süre boyunca da herhangi bir şekilde yurt dışına çıkmaması gerekmektedir. Öğrenci vizesi ile part-time çalışma olanağı mevcuttur ancak turist vizesi ile herhangi bir şekilde yasal olarak çalışılması mümkün değildir.

Bir başka önemli konu ise, İngiltere’de kalınmasına olanak sağlayan mevcut vize bitse bileAnkara Anlaşması için yapılan başvurunun cevaplanma süresine kadar yasal olarak İngiltere’de kalınması mümkündür.  İngiltere Devlet’inin gov.uk resmi internet sitesinde yer alan “Once you’ve applied you can stay in the UK until you’ve been given a decision, as long as you applied before your last visa expired.” cümlesi, bu bilgiyi doğrulamaktadır.  Mevcut vizenizin süresi bitmeden önce başvuru yapmanız halinde, başvurunuzdan sonra vizeniz bitse bile, başvurunuz sonuçlanana kadar İngiltere’de kalmanız yasal olarak hakkınızdır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...