İngiltere’ye İlk Gittiğinizde Nerede Kalacaksınız?






İngiltere’ye gitmeden önce kalacak yer ayarlayamadıysak, ilk olarak geçici bir yerde yaşayarak şehri öğrenip kendimize en uygun yerde ev tutma fikri kafamızdaysa ya da ilk olarak kalacağımız yerle 6-12 aylık bir kontrat yapmak istemiyorsak seçeneklerimize bir bakalım.

Geçici Ev-Oda Kiralama


Bir diğer yazımızda da belirttiğimiz gibi internet bu konudaki en büyük yardımcımız. AirBnb sitesini bu konuda kendimize referans olarak alabiliriz. Öncelikle kendimizi zihnen bu zorlu duruma hazırlamalıyız. Çünkü geçici olarak gideceğimiz yerde ne kadar kalmamız gerekeceğini bilmiyoruz. Hayatımızın geri kalanını burada geçirmeyeceğimiz için önceliğimiz, başımızı sokacak bir yer bulmak olmalı. Bu yüzden geniş banyo, kullanışlı mutfak, aydınlık oda gibi önceliklerimizi bir kenara bırakmalıyız. Gülü seven dikenine katlanır mantığıyla hareket edip kalacak bir yer bulmaya çalışmalıyız.

İlk kriterimiz tabii ki fiyat. Londra için AirBnb’de tek kişilik odalar aylık 450 sterlinden başlıyor. Fakat ortalamaya bakıldığında bu fiyat 1000-1200 sterlin arası değişmekte. Ortalama ile başlangıç fiyatı arasında neden bu kadar çok fark var diyorsanız eğer bunların çeşitli sebepleri var. Ev sahibinin konuştuğu diller, evin lokasyonu, ev içerisindeki internet, mutfak, jakuzi gibi fiziki imkanların yanı sıra sigara içilebilir olması ya da evcil hayvanın kabul edilebilir olması fiyatlardaki değişikliklerin başlıca etmenleridir.

AirBnb gibi sitelerin çoğunda tutmak istediğiniz yerle ilgili tüm ayrıntılar genel olarak belirtilmekte bunları iyi okuyup karar vermekte fayda var. Kalacağınız yer hakkında ek bilgi almak isterseniz de siteler sizlere ilan sahibine site üzerinden iletişim olanağı sağlıyor. Bu noktaların dışında ilan ve ilan sahipleri hakkındaki değerlendirmeleri de okumakta her zaman fayda var. Çünkü daha önceden gitmeyi düşündüğünüz yerde kalan insanlar o yer hakkındaki deneyimlerini sizlere sunuyor. Bu özellik sayesinde kafamızdaki diğer sorulara ya da deneyimlemeden aklımıza gelmeyecek sorulara cevap bulabilmekteyiz.

Hostel


Öncelikle hostel, uygun fiyatlı, öğrenci yurdu mantığıyla çalışan genelde mutfağı da olan küçük otel benzeri işletmeleridir. Düşük bütçeli gezginler tarafından çok tercih edilir. Odalar genelde yurt odası gibi 8-10 kişiliktir. Fakat hostellere olan talebin artmasıyla birlikte hizmet farklılıkları da ortaya çıkmış bulunmaktadır. Tüm hostellerdeki odalar artık 8-10 kişilik değildir, dilerseniz tek kişilik odalar da artık bir çok hostelde mevcuttur. Yani sadece kalacağınız kişi sayısını alabilecek odalar mevcuttur. Hostellerde banyo ve tuvalet genelde ortak kullanım alanıdır. Her katın kendi tuvaleti ve banyosu vardır. Tabi ki bu hostellere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bir başka ortak kullanım alanı olan mutfakta da kendi yemeğinizi hazırlayıp yiyebilirsiniz.

6 kişilik bir hostel odası




Genel olarak gezginler tarafından tercih edildiği için hostellerde kalan misafirlerin sosyalleşmesi için kendi barı ya da kafeteryası olan bir çok hostel de mevcuttur. Bu ortak kullanım alanlarında diğer misafirler ile tanışıp, şehir hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Yine hosteller de sunduğu internet, sıcak duş, odadaki kişi sayısı, lokasyon gibi hizmetlere göre fiyatlarda değişiklik göstermektedir.

https://ingiltererehberi.net/ingilterede-gece-hayati/

Hostel seçerken dikkat etmemiz gereken ilk nokta kalacağımız odadaki kişi sayısı. Dünyanın farklı noktasından gelen hiç tanımadığınız insanlarla aynı odayı paylaşma durumunuz olduğu için kalacağınız odayı başkalarıyla paylaşmak istemeyebilirsiniz. Tanımadığımız insanlarla oda paylaşımı deyince akla gelen ilk sorun güvenlik olsa gerek. Hırsızlık olayları olmuyor mu sorusunu aklınızdan geçirdiğinize eminim. Hostellerin size sunduğu kilitli dolap, eşya odası gibi yerlerden eşyanız kaybolursa hosteller genel olarak zararınızı karşılıyor. Hostel seçerken dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta size sunduğu kilitli dolap, eşya odası gibi güvenlik önlemleridir.

Bir diğer nokta ise tabi ki o hostelde daha önce kalan müşterilerin yorumları. Oda-çarşaf temizliğinden tutun, sosyal ortam, ısınma-havalandırma sorunlarına kadar her türlü görüşün bizzat o hostelde kalmış kişilerin deneyimlerini öğrenebilirsiniz. Hostel fiyatlarına bakmak ya da yer ayırtmak için hostelworld.com ve hostelbookers.com gibi sitelere bakabilirsiniz.

Couch Surfing


Couchsurfing.com sizlere evinizi yabancılara ücretsiz olarak açmanızı sağlayan bir platform. Aynı şekilde sizlerin de gideceğiniz yerde kendinize 1-2 günlük şanslıysanız daha uzun süre kalacak yer bulabilmeniz için bir site. Ancak bu işin gönüllülük esasına dayanması sebebiyle kalacak yer bulma garantiniz yok. Üstelik bu sitede yeniyseniz ve hiç referansınız yoksa işiniz gerçekten zor. Ancak daha önceden bu siteyi kullanıp evine misafir alan ya da bir başkasının evine misafir olup referans kazanmış kişilerin şansı biraz daha yüksek. Bu platformu kullanıp ilk arkadaşınızı edindikten sonra en azından ayağınızın tozuyla bir yere yerleşmeden önce şehri tanıyan birisinden yardım alabilirsiniz.





Sevebilirsin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Vize Danışmanlık Firmaları Telefon ve Epostalarınıza Neden Cevap Dönmez?

planı son dönemde artık burdan gideyim de neresi olursa olsun şeklinde bir düşünce halini almaya başladı. Daha iyi bir kariyer ve yaşam am...